lauantai 18. maaliskuuta 2017

SelviytyjäSitä tämä eläin kyllä todella on, selviytyjä. Elämä hyisellä tudralla, urosten keskinäiset veriset taistelut, susia vastaan taistelu oman lauman voimin, metsästys  ynnä muut vaaratekijät hankaloittavat myskihärän elämää, silti muuta mahdollisuutta ei ole kuin selviytyä.

Hienoa, että tämä laji säästettiin sukupuuttoon metsästämiseltä ja elää tällä hetkellä luonnonvaraisena.


Hyppäsin taas askeleen eteenpäin, kun päätin tehdä kauttaaltaan pikkutarkan työn, jossa oli mukana heikoin lenkkini, karva.Pitkää, lyhyttä, suoraa, kiehkuraa, kovaa ja villaista. Tulipahan treenattua kaikki sitten kerralla!Yllättävästi tämä ei ollutkaan niin paha mitä alkuun ajattelin! Löysin työn edetessä uusia tekniikoita karvan tekemiseen ja nämä helpottivat kyllä huomattavasti työskentelyä.


Aikaa tähän meni muita töitä huomattavasti pitempään, mutta oli jälleen erittäin mielenkiintoinen projekti. Pääsi hetkeksi syventymään myskihärkien maailmaan.


Paperina käytän samaa Cansonin mix media 200g A1 paperia, joka on riittävän sileä tarkkaankin tekemiseen. Lyijykyninä sekalainen kasa Dewentin, Faber-castellin ja Staedtlerin eri kovuuksia. Tummat varjostukset teen Faber-castellin polychromoksen mustalla värikynällä. Työn viimeistelen värittömällä Fixatiivillä.


Edellisessä työssä tykästyin eläimen sarviin ja sen innoittamana jatkoinkin sarvipäissä. Yllätyksekseni tässä työssä sarvet jäivät sivurooliin ja huomio kiinnittyi olemukseen, sekä silmiin.Kuvailisin sitä sanoilla toivo ja itsevarmuus.Järjestin Instagramin puolella pienimuotoisen äänestyksen seuraavasta Pohjois-Amerikka sarjan eläimeksi. Valitsin äänestykseen kolme itselle mielenkiintoista eläintä ja lisäsin myös mahdollisuuden ehdottaa omaa.


Olin positiivisesti ylättynyt miten monta kommenttia sain, Hienoa!Instagramin puolella julkaisinkin jo voittajan, joka oli ylivoimaisella äänienemistöllä valkopäämerikotka! Mielenkiintoinen eläin, jolla todella vahva symboliikka taustalla!Kuva 3 päivän piirtelyn jälkeen
Pieni timelapse työn loppuvaiheistaSilmät siis tarkkana IG:n puolella, mielenkiintoisia juttuja tulossa 😉

Tässä vielä uusien kotisivujeni osoite: https://joonassart.wordpress.com/
J.s

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti