sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Sarvikuono herää henkiin!


Kyllä se sieltä alkaa hahmottumaan! Näin ajattelin tämän päivän piirtelyjen jälkeen. Silmä ja yläosa päästä alkaa olemaan nyt kehillään noin 7 tunnin jälkeen. Huh, pientä sisäistä taistelua sain käydä itseni kanssa, että maltti pysyy enkä ala hätäilemään.

Tänään kun sain silmän, ihon tekstuurit ja varjostukset mieleisekseni, alkoi työ näyttämään juuri siltä miltä olen sen ajtellutkin näyttävän. 

Toivon mukaan aika riittää taas jatkamaan työtä eteenpäin ens viikolla.

Ollaan siis lähdössä pitemmälle lomareissulle tässä reilun viikon sisään, joten todennäköisesti viimeistelen työn lomailun jälkeen.
Kuvassa ei tietenkään näy kaikkia pienimpiä yksityiskohtia, mutta kauempaa katsottuna  kuva näyttää tältä. Käyn vielä lopuksi työn läpi kohta kohdalta ja vahvistelen varjostukset ynnämuut, jotta kokonaisuudesta tulee yhtenäinen. 
Valmista aluetta alkaa olemaan korvat, otsa, ylempi sarvi ja silmä.
Tässä kuva vielä kokonaisuudessaan

Mennäämpä seuraavaksi lupaamaani työväline-esittelyyn.


Kynät on tietenkin ne tärkeimmät, joten aloitetaan nyt niistä.
Ylimpänä on ihan perus musta värikynä, jolla teen suuremmat todella tummat varjostukset, näin varjoihin saa hyvin kontrastia. Toinen syy miksi teen tummat varjot tällä on se, että varjon kohta ei kiillä niin paljon, kuin jos sen tekisi lyijykynällä.

Lyijykynistä löytyy eri kovuuksia F-9B väliltä. F siis kovin ja 9B pehmein. Luonnostelut teen yleensä kovalla kynällä, jotta ne voi tarpeen mukaan pyyhkiä helposti pois. Kovuuksia HB-2B tulee käytettyä piirtämisessä eniten, ne ovat sopivan kovia tarkkaan tekemiseen, muttei liian pehmeitä, niin että lyijyä leviäisi liikaa.

Seuraavana pyyhintävälineistö, eli vasemmalta oikealle mentäessä:

Hiilikumi: Pehmeä muotoiltava kumi, jolla pystyy tekemään tarkkoja rajauksia ja vaikka vaalentamaan jotain haluttua kohtaa.

Normaali pyyhekumi: Käytän tätä lopussa, työn siistimiseen ja yleisesti suurempien kohtien kumittamiseen.

Kynäkumi: Todella pätevä tarkkoihin rajauksiin ja highlightien tekemiseen. Kumi on sopivan kova tarkkaan työstöön ja se on helppo teroittaa kynäteroittimella taas uudelleen teräväksi.Paperistomppeja käytän varjostusten tekemiseen ja lyijynkynän jäljen häivyttämiseen/ tasoittamiseen. Lisäilen tällä siis pohjavärin työhön pyörittelemällä ensin stomppia suttupaperilla olevaan lyijyyn ja sen jälkeen työssä olevaan haluttuun kohtaan.
Käytän näitä todella paljon työn aikana, koska näin pohjasta saa tasaisen värisen ja ei tarvitse sotkea sormia!


Siinäpä ne välineet pääpiirteittäin olivat. Päivittelen taas kun saan työtä eteenpäin.


J.S<a href="https://www.bloglovin.com/blog/18357257/?claim=f6dms54657d">Follow my blog with Bloglovin</a>
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti